Εγκαταστάσεις

Το Μικρό Δημοτικό είναι ένα σχολείο συνολικά φιλικό και ασφαλές

 

Η είσοδός του βρίσκεται σε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας. Το δάπεδο του προαύλιου χώρου είναι επιστρωμένο με ειδικό υλικό που απορροφά τους κραδασμούς. Όλοι οι εξωτερικοί χώροι παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. 

Το κτίριο του σχολείου κατασκευάστηκε έτσι, ώστε να αποπνέει οικειότητα στο μικρό παιδί, χάρη στην προσιτή αρχιτεκτονική του. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο, ασφαλές και φιλικό στο περιβάλλον, κλιματιζόμενο το καλοκαίρι και βαμμένο αποκλειστικά με μη τοξικά, οικολογικά χρώματα. Ένα σχολείο άνετο, με μεγάλους διαδρόμους και μια ευρύχωρη τραπεζαρία, όπου τα παιδιά μπορούν με ησυχία να απολαμβάνουν το φαγητό τους κατά το 3ο, 30λεπτο διάλειμμα.   

Οι εγκαταστάσεις του Μικρού Δημοτικού διαμορφώθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των μαθητών αλλά και για να εξυπηρετούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τις παιδαγωγικές ανάγκες.

Όλες οι αίθουσες μαθημάτων είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Τα τραπεζοθρανία που διαθέτουν, επιτρέπουν τη διαφορετική διαρρύθμιση της τάξης ανάλογα με τις διδακτικές ανάγκες (π.χ. πραγματοποίηση ομαδικών/ συνεργατικών εργασιών). Τα ερμάρια (lockers) που βρίσκονται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας είναι ιδιαιτέρως πρακτικά και παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων οργάνωσης του παιδιού. 

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει ποικίλες δυνατότητες αξιοποίησης. Μπορεί να λειτουργήσει ως αίθουσα προβολών, ως χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων κ.α., αλλά και να στεγάσει το διάλειμμα σε περίπτωση κακοκαιρίας. 

Βέβαια, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και με κάθε καιρική συνθήκη, στο Μικρό Δημοτικό το διάλειμμα γίνεται και... μέσα. Εκτός από το παιχνίδι στον προαύλιο χώρο, υπάρχει, για όσα παιδιά το επιθυμούν, η δυνατότητα για εναλλακτικές δραστηριότητες (puzzles, επιτραπέζια, κατασκευές κ.λπ.) στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διαλείμματος. Και στις δύο περιπτώσεις η επιτήρηση γίνεται από εκπαιδευτικούς.